Algemeen

Wanneer mag ik theorie- en praktijklessen volgen?
De proef 2toDrive (begeleid rijden) is definitief goed gekeurd. Jongeren kunnen nu hun rijbewijs halen met 17 jaar en tot 18 jaar begeleid rijden met een coach. Vanaf 18 jaar mag de jongere zelfstandig de weg op.

Hoe werkt het?
– Vanaf 16 jarige leeftijd mogen jongeren theorie-examen doen. Het theoriecertificaat is 1,5
jaar geldig.
– Vanaf 16,5 jaar mag er gestart worden met het volgen van rijlessen.
– Het praktijkexamen mag afgelegd worden vanaf 17 jaar.

Het Nieuwe Rijden. Wat houdt dat in?
Dat is een milieuvriendelijke en goedkopere manier van rijden, waarbij rekening wordt gehouden met het brandstofverbruik. Door zo snel mogelijk naar een hogere versnelling te schakelen, daalt het motortoerental en wordt brandstof bespaard. Dit zorgt voor minder schadelijke stoffen in het milieu en is beter voor ons allemaal. Het nieuwe rijden wordt door ons standaard in de rijopleiding meegenomen. Wilt u testen of u milieubewust rijdt? Doe dan de online rijstijltest.

Hoe lang van te voren kan ik mijn rijles afzeggen?
24 uur van te voren. Bij het niet nakomen van de afspraak, wordt een vol lesuur in rekening gebracht.

Wordt er gerookt in de auto?
Nee, er mag niet worden gerookt in de auto.

Wordt er ‘pauze’ tijdens de lessen gehouden?
Omdat de meeste leerlingen na 1 uur wat vermoeid raken, kunnen we in overleg een korte stop inlassen.

Opleidingen

Welke opleidingen verzorgen jullie?
Autorijschool M. de Wit verzorgt de rijopleiding voor het rijbewijs B.

Verzorgen jullie ook een theoriecursus?
Via Theorie online. Mochten daar vragen over komen of mocht dit problemen opleveren, dan kunnen we dit tijdens de rijlessen bespreken (door middel van praktijkvoorbeelden).

Rijlespakketten of aanbiedingen?
Wij bieden een aantal pakketen aan zie prijzen bij de tarieven.

Examen

Rijdt mijn instructeur mee tijdens de examens?
In principe wel, tenzij u daar bezwaar tegen heeft of als er een tweede examinator mee gaat.

Kan het gebeuren dat een examen wordt afgelast?
Ja, in geval van extreem slechte weersomstandigheden, zoals ijzel of zeer dichte mist, kan een examen worden afgelast. Er wordt dan direct een nieuwe tijdstip met u afgesproken om op korte termijn het examen alsnog af te leggen.

Hoe lang duurt het voordat ik examen kan doen?
De examendatum wordt gepland in overeenstemming met uw vaardigheden en prestaties.

Wat is het BNOR?
Dit is een onafhankelijke stichting, naast het CBR. Het Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid (BNOR) houdt onderzoek naar de rijvaardigheid voor mensen die 4 maal aan het “normaal” praktijkexamen zonder goed gevolg hebben deelgenomen. Ook worden hier examens afgenomen voor mensen in het bezit van een buitenlands rijbewijs en bijvoorbeeld mensen met een handicap.

Kan ik zelf een praktijkexamen aanvragen?
Nee, dit is niet mogelijk u moet namelijk als autorijschool bij het CBR ingeschreven staan om een dergelijk examen te kunnen aanvragen.

Hoe lang is een theoriecertificaat geldig?
Een theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Het beginners rijbewijs, wat houdt dat in?
Iedereen die voor het eerst een Nederlands rijbewijs haalt, valt onder de ‘Regeling beginnende bestuurders’. Voor beginnende bestuurders gelden de eerste vijf jaar na ontvangst van het rijbewijs strengere regels. De nieuwe weggebruikers krijgen een strafpunt als zij worden aangehouden vanwege bumperkleven, een snelheids-overschrijding van meer dan dertig kilometer per uur, een alcoholpromillage van 0,8 en hoger en het veroorzaken van ongevallen waarbij doden of gewonden vallen. Het rijbewijs wordt geschorst als iemand voor de derde keer is aangehouden en veroordeeld. Blijkt uit het daaropvolgende rijvaardigheidsonderzoek dat de beginnende bestuurder niet rijvaardig is, dan wordt het rijbewijs ongeldig verklaard.

Bel of App!